Programma ledenbijeenkomst cybercriminaliteit 3 oktober bekend

Cybercriminaliteit treft ook schoonmaakbedrijven. Iedere ondernemer moet zich hiervan bewust zijn en maatregelen nemen, in het belang van het bedrijf. OSB gaat daarbij helpen. Op 3 oktober 2019 is er een bijeenkomst exclusief voor leden. Centraal thema: hoe moeten schoonmaakbedrijven omgaan met dit thema?

Steeds meer onderdelen uit het bedrijfsproces zijn verbonden met het internet. Online-werken biedt vele kansen, maar maakt de onderneming ook kwetsbaar. Helaas gaat CEO-fraude, phishing, cyberafpersing en ransomware niet aan de schoonmaaksector voorbij.

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op het herkennen van gevaren en mogelijkheden de onderneming te beschermen. Er is gekozen voor een heel praktische insteek. Zo zal een ethical hacker laten zien hoe gemakkelijk het is bij u binnen te komen. Een expert op het gebied van cybersecurity geeft vervolgens een presentatie over de mogelijkheden je hiertegen te wapenen.

Programma

14.30 uur Ontvangst en registraite

15.00 uur Welkom en opening

15.10 uur Hoe dek ik het risico van cybercriminaliteit af’ door Lesley Haffmans (OSB Verzekeringsdienst). Lesley gaat in op de mogelijkheden van een cyberverzekering. Wat zijn de voor- en nadelen en welke risico’s dek je er eigenlijk mee af?

15.45 uur De technische, organisatorische en menselijke aspecten van cybercriminaliteit door Hans Tuenter (Qbit Cybersecurity). Hans kan als geen ander op een hele toegankelijke manier vertellen hoe je als ondernemer cybercriminaliteit kunt herkennen en voorkomen en in het bijzonder hoe schoonmaakbedrijven dat kunnen.

16.15 uur Zo eenvoudig is hacken door Maarten Plat. Maarten is hacker van beroep en laat zien hoe eenvoudig het vaak is om een bedrijf te hacken. Een hacker gaat vaak voor laaghangend fruit, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Inbreken op het wifi netwerk vanaf een parkeerplaats, inbreken op mailsystemen en het over de schutting gooien van mal- & ransomware bij bedrijven.

16.45 uur Borrel / gelegenheid het ‘Experience Center’ van I-Team Global te bezoeken

17.15 uur Einde

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via OSB ledennet.

Datum :           3 oktober 2019
Tijd:                 15.00 – 17.00 uur
Locatie:           I-Team Global, Hoppenkuil 27B, 5626 DD Eindhoven
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie