Het OSB-Keurmerk

Bent u als schoonmaak- of glazenwassersbedrijf aangesloten bij OSB? Dan straalt u kwaliteit en financiële betrouwbaarheid uit. U kunt zich bij uw opdrachtgevers profileren als vakkundig bedrijf dat netjes omgaat met onder andere dienstverlening, personeel en administratie. De risico’s voor ketenaansprakelijkheid worden hierdoor tot een minimum beperkt (zoals werken met mensen die hier mogen werken). Als OSB lid wordt u jaarlijks door een onafhankelijke instelling gecontroleerd. Bij OSB zijn ongeveer 300 bedrijven aangesloten. U vindt ze eenvoudig via het register OSB-Keurmerk.

Het OSB-Keurmerk bestaat uit:
1. NEN 4400-1 (SNA-norm)
2. Code Verantwoordelijk Marktgedrag
3. Schoonmaak specifieke eisen, zoals communicatie tussen schoonmaak- en glazenwassersbedrijf en opdrachtgever, meten van kwaliteit van schoonmaakwerk, beschikken over de juiste verzekeringen en het juist toepassen van de cao).

Wat moet ik doen om het OSB-Keurmerk te behalen?
Ga naar het stappenplan
Ik heb al een SNA Keurmerk: wat moet ik nog doen om het OSB-Keurmerk te behalen?

Aanvullend OSB-Keurmerk voor Glas- en Gevelreiniging
Voor specialistische bedrijven is er een aanvulling: het OSB-Keurmerk Glas en Gevel. Een lidbedrijf met dit keurmerk voldoet aan de eisen van het OSB-Keurmerk. Daarnaast ook aan specifieke eisen op het gebied van glas- en gevelreiniging. Lees meer over dit keurmerk.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk