Trajectconsult

OSB en TrajectConsult hebben begin 2014 een samenwerkingsovereenkomst gesloten. TrajectConsult voert voor de leden van OSB trajecten uit in het kader van tweede spoor re-integratie.

Wat kunt u van TrajectConsult verwachten?
TrajectConsult is gespecialiseerd in de uitvoering van tweede spoor re-integratie. Als u langdurig zieke medewerkers heeft, bent u verplicht om uiterlijk vanaf het begin van het tweede ziektejaar een tweede spoor re-integratietraject in te zetten. Doet u dit niet, of niet goed genoeg, dan kan UWV u een loonsanctie opleggen ter hoogte van maximaal een jaarsalaris.

Binnen de afspraken met OSB bieden wij maatwerktrajecten aan die, afhankelijk van de situatie, bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Intake- en kennismakingsgesprek: Het intakegesprek vindt bij voorkeur plaats in aanwezigheid van de werkgever, de deelnemer en de coach van TrajectConsult. Gedurende het intakegesprek zal worden ingegaan op de specifieke omstandigheden en belemmeringen van de deelnemer. Daarnaast wordt een plan van aanpak opgesteld. Het intakegesprek wordt binnen 1 week na aanmelding ingepland.
  • Begeleiding en bemiddeling: De medewerker wordt door ons 1 op 1 klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Dit betekent dat we onder meer aan de slag gaan met het opstellen van brief en cv, het oefenen van het sollicitatiegesprek en directe begeleiding naar een andere baan.
  • Begeleiding en bemiddeling kan met of zonder intensieve jobsearch uitgevoerd worden.

Aanvullende dienstverlening
Beroepskeuze-/ competentieonderzoek of uitgebreidere testen: Uiteraard in overleg met u.
-Bemiddeling werkgevers onderlingAls u zelf een andere werkgever voor uw medewerker heeft gevonden kunnen wij dit proces ondersteunen en u wijzen op eventuele voordelen en subsidies.

Het maatwerktraject heeft een looptijd van 3 maanden en kan steeds worden verlengd met een periode van 3 maanden.

Dit maakt ons uniek:

  • Een online werkomgeving voor de medewerker, dus altijd alle informatie beschikbaar.
  • Plaatsingspercentage: 53% (periode 2006-2013. bron: Blik op Werk).
  • Rapportcijfers: deelnemers 8,3. Opdrachtgevers 9,2 (bron: Blik op Werk/Cedeo).
  • Korte lijnen: met RapportageOnline 24 uur per dag inzicht in het trajectverloop.
  • Landelijke dekking maar bekend met de regionale arbeidsmarkt.
  • Onze garantie: het traject voldoet aan de eisen die UWV aan u stelt.
  • Door onze afspraken met OSB een zeer concurrerend tarief!

Meer informatie?
Neem voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met ons op via 073-5036732 of kijk op www.trajectconsult.nl/osb.

Auteur Ilse Mariën

Coördinator Specialismen en Platforms